28a Festa de la Verema del Bages
Els Cellers

cellers participants a la festa

La Festa de la Verema del Bages compta amb la participació de 15 cellers i 4 viticultors hereus de la llarga tradició vitivinícola de la Catalunya central. Aquests cellers son majoritàriament explotacions familiars, i tots tenen vinya pròpia. Això implica una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya que es tradueix en la qualitat dels seus vins.

Santa Maria d’Horta
08279 Avinyó
Tel 938203803
info@abadal.net
abadal.net

ABADAL

Un celler familiar que es caracteritza per l’elaboració de vins que expressen la singularitat del paisatge de la DO Pla de Bages; vinyes en terrasses envoltades de bosc, varietats autòctones i úniques com la Picapoll, la Mandó i la Sumoll i sòls d’argila pedregosa. Aposten pel territori des de fa més de 8 segles amb innovació i modernitat. Abadal ofereix experiències enoturístiques de proximitat, per gaudir del vi, del paisatge, de la gastronomia i de la bona companyia.

ARTIUM - CELLER COOPERATIU D'ARTÉS

És un celler que ha transmès la seva herència de pares a fills a través del temps, aconseguint a base d’esforç una personalitat i un estil propis en el cultiu del raïm i l’elaboració del vi a la DO Pla de Bages. Va ser fundat l’any 1908 amb el nom “Sindicat Agrícola d’Artés”. Comercialitzen els seus productes tant a nivell nacional com internacional sota les marques Artium i Lluís Guitart. Així, amb el pas dels anys, el Celler Cooperatiu d’Artés s’ha convertit en un referent de tradició i qualitat vitivinícola al Bages i arreu.

Crta. C37, km. 75,5 (Maians)
08255 Castellfollit del Boix
Tel 938356002
info@cellergrauigrau.com
cellergrauigrau.com

CELLER GRAU I GRAU

Són una petita empresa familiar situada a Maians, municipi de Castellfollit del Boix. Cultiven les seves vinyes des de l’any 1885 fins a construir l’actual celler al 1966. Esforç i passió fan que la família Grau aconsegueixi el millor de cada collita i de cada vi. Cinc generacions després, aquest celler segueix creixent amb idees joves i fresques per apropar-se a tots vosaltres.

CELLER SANMARTÍ

Amb una tradició vitivinícola documentada des de l’any 996. Han rehabilitat i adaptat tot el celler aprofitant elements històrics com els cups ceràmics per al nostre procés productiu. La seva ubicació al soterrani de la masia permet treballar per gravetat, i amb una estabilitat natural de temperatura. El Celler es defineix al voltant d’un gran patrimoni històric i familiar, una gestió de cultiu aprofitant l’herència d’una època brillant del passat, i incorporant la millor tecnologia per garantir la producció d’uns vins de gran qualitat i sobretot amb el màxim respecte per l’entorn natural i per la història del vi al Bages, que al Mas de Sanmartí ve de ben lluny!

Camí de Rajadell, km 3
08241 Manresa
Tel 931021965
collbaix@cellerelmoli.com
cellerelmoli.com

COLLBAIX - CELLER EL MOLÍ

Per elaborar els seus productes cultiven dues finques a la comarca del Bages. L’una, de la qual en prenen el nom, és la finca El Molí, situada en un paratge enfront de la serra de Montserrat i als peus del turó de Collbaix; l’altre és als Plans de la Casa Nova, a Monistrolet de Rajadell. En aquestes dues finques del Pla de Bages hi cultiven ecològicament vinya i oliveres per elaborar vins i olis de primera qualitat respectant així l’entorn natural on es troben. Col·labora activament amb el projecte agrosocial Urpina, impulsat per la Fundació AMPANS.

Mas Pubill, s/n
08255 Castellfollit del Boix
Tel 608347080 info@entrebosc.com
entrebosc.com

ENTREBOSC

Mas Pubill és un mas del segle XVII situat a Castellfollit del Boix. En un entorn muntanyós, envoltat de la frondositat del bosc, s’hi deixa entreveure un patrimoni arquitectònic i vitícola preservat i recuperat que embolcalla la finca. Es conserven els cups enrajolats de gran capacitat de l’antic celler, el molí hidràulic del Pubill i una tina de pedra seca. El jove viticultor Enric Forn retorna el valor del paisatge heretat i el seu potencial enològic, en un projecte familiar que privilegia la qualitat per davant de la quantitat. Vinifiquen amb consciència ecològica i mínima intervenció. Treballen varietats de raïm tradicionals com el Picapoll Blanc, el Mandó, el Sumoll i també la Corbella, una varietat d’olivera mediterrània.  Ben aviat podrem veure el nou celler que han construït preservant unes tines plenes d’història!

Masia Can Serra dels Exibis, s/n
08670 Navàs
info@exibis.com
exibis.com

CAN SERRA DELS EXIBIS

És el celler situat més al nord de la Denominació d’Origen Pla de Bages, a 500 metres d’alçada. Ofereix uns terres pobres i oscil·lació tèrmica. Neix amb la voluntat de recuperar el caràcter singular històric dels vins de la zona, amb una clara aposta per les varietats velles com la Sumoll i la Mandó, articulades mitjançant la Cabernet Sauvignon. Vinyes de cultiu ecològic. Es tracta de les primeres vinyes al Bages acompanyades amb el treball i la mirada biodinàmica.

Cal Quico, 15 (Salelles)
08253 St Salvador de Guardiola
Tel 938358547
celler@fargas-fargas.com
fargas-fargas.com

FARGAS FARGAS

És una petita empresa familiar situada a Salelles. El seu treball a la vinya es basa en una filosofia respectuosa amb la terra i la planta, una acurada viticultura és imprescindible per a un bon raïm. Us conviden a descobrir un món interessant entre vinyes i botes de vi, així com també disposen de wine bar amb unes grans vistes a Montserrat

Crta. Igualada (C-37z) km 91
08241 Manresa
Tel 938768315
info@ollerdelmas.com
ollerdelmas.com

OLLER DEL MAS

Tenen produccions molt limitades i ecològiques que expressen terrer i identitat pròpia. Vins de Château que respiren història i projecten l’essència de personatges històrics com l’Arnau i el Bernat Oller: profunditat i mestratge. L’heretat Oller del Mas té més de 1000 anys d’història. La família Margenat son els hereus d’una història mil·lenària que conserven amb amor i treballen amb passió per unir-la a la modernitat dels nous temps. Per això aposten per vins de qualitat i excel.lència, fets amb els valors que els han transmès els seus avantpassats: la família, el respecte pel medi ambient i el compromís amb el territori. Disposen d’un gran ventall d’activitats enoturistiques, culinàries i fins i tot esportives.

Crta. B-431 km 56,7
08279 Avinyó
Tel 933620010
info@lesacacies.com
lesacacies.com

LES ACÀCIES

És una petita finca situada a Avinyó on l’any 2008 es va reprendre el cultiu de la vinya. Un projecte que va començar com una afició a la cultura del vi i poc a poc, a partir de l’entrada a la DO Pla de Bages el 2016 han aconseguit una producció de gran qualitat. Mantenint l’essència i l’esperit del Bages volen aportar valor i identitat a la zona i per això aposten per varietats autòctones com la mandó, la picapoll, la sumoll o la garnatxa i també per una selecció de varietats escollides per la seva excel·lent adaptació al nostre territori.

Finca Jaumandreu
08259 Canet de Fals
Tel 936556057
mqp@mesqueparaules.com
mesqueparaules.com

MÉS QUE PARAULES

En Jordi Vilaseca i en Mirko van decidir l’any 2009 obrir el teló de Més Que Paraules per oferir al públic una gran versió de tot allò que pot oferir el Bages. Aquest projecte pretén traduir tot allò tangible en emocions. És un celler jove amb la història del qui els precedeix. Elaboren vi proper i contemporani que manté la tradició i la identitat territorial. Treballen amb varietats autòctones i foranes que caracteritzen l’escenari paisatgístic del Bages, terra de contrastos, d’entre muntanyes, valls i boscos. Compromesos amb l’abundància històrica vitivinícola que ens precedeix.

Casa Vilanova
08272 Sant Fruitós de Bages
Tel 629892967
montse@tarin.biz
masdesantiscle.com

Mond Obert - Mas de Sant Iscle

Són un celler petit que tira endavant gràcies a la il·lusió, ganes i esforç per fer funcionar el que va començar sent un hobbie el 2019, fins ara, que és un negoci familiar. Compromesos amb la terra i la cultura, cultiven els seus vins 100% ecològicament. Amb varietats estrella com són el Picapoll Blanc i el Gewürztraminer, varietat que els distingeix com a celler ja que són els únics que la cultiven a la D.O. Pla de Bages. I el seu gran equip no fa només vi, també fan oli!

Mas de Sant Miquel s/n
08273 Santa Maria d’Oló
Tel 637051078
info@cellersantmiqueldolo.com
cellersantmiqueldolo.com

SANT MIQUEL D'OLÓ​​

Ubicats al municipi de Santa Maria d’Oló, a 800 metres d’alçada i enmig del bosc hi trobem el Mas de Sant Miquel d’Oló, custodiat per una ermita romànica del segle XI que dona nom al mas i al celler. En aquest espai que destil·la història, l’any 2013 hi neix un projecte jove i familiar amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya, que s’havia perdut des del 1917, i es construeix un petit celler modern per elaborar vins artesanals i actuals amb originalitat.

Masia Colltor, s/n
08273 Santa Maria d’Oló
Tel 938384006
info@vinoscolltor.com
vinoscolltor.com

VINS COLLTOR

És un petit celler situat en plena natura, amb un mètode de treball completament artesanal i sostenible. Se situa a Santa Maria d’Oló, rodejada d’un entorn rústic a mig camí entre Vic i Manresa. A la visita al celler també es pot passejar per les 11 hectàrees de vinya i gaudir de les vistes a Montserrat i el Pirineu alhora.

CELLER SOLERGIBERT

Celler situat al bell mig del poble d’Artés, on la família Solergibert va arribar l’any 1730 i que durant deu generacions no ha deixat de cultivar la vinya. Actualment, amb unes 10 hectàrees de vinyes pròpies, elaboren una producció d’unes 30.000 ampolles. També conserven una de les vinyes de picapoll, varietat autòctona del Pla de Bages, que fou plantada l’any 1906. Podríem parlar dies i dies de les il·lusions fetes realitat i dels projectes de l’avi Enric, la iaia Conxita, el Josep i la Teresa; però tot això ho trobareu dins d’unes ampolles de vi que porten a l’etiqueta el seu cognom: Solergibert, que per a molts és sinònim de tradició, qualitat i il·lusió. Una vida dedicada al vi.

C. Doctor Ferrer, 10
08271 Artés
Tel 938305008
cavagibert@cavagibert.com
cavagibert.com

CAVES GIBERT

Les Caves Gibert tenen un precedent documentat de tres segles en l’elaboració de vins. Però va ser l’any 1920 quan la família Gibert va començar a elaborar les seves primeres ampolles de vins escumosos naturals. Des d’aleshores, mantenen una constància i dedicació exclusiva a l’elaboració de caves genuïns.

VITICULTORS SENSE CELLER

Can Mas s/n, bústia 70
08297 Castellgalí
Tel 639374563 vinyesdecastellgali@gmail.com
vinyesdecastellgali.cat

Vinyes de Castellgalí

L’empresa Vinyes de Castellgalí recupera la tradició vinatera de la família Playà, documentada des del segle XVIII, set generacions enrere. Després de molts anys i diverses generacions lligades al vi, la família Playà va decidir replantar i renovar les vinyes de Can Mas i per primera vegada va començar a embotellar els seus vins. La seva preocupació pel medi ambient i l’interès per guardar l’ecosistema els fa ser curosos en l’elaboració del vi i en la tria dels taps de les seves ampolles. També mantenen totes les barraques i parets de pedra seca que hi ha a la finca, per tal de preservar al màxim tot l’entorn natural de les vinyes.

Can Bartomeu - Castelladral
08670 Navàs
Tel 690023117
ladiferenta@ladiferenta.cat
ladiferenta.cat

La Diferenta

Situats fins a més de 600 metres d’alçada, principalment als municipi s de Navàs i Súria, a cavall del Bages i el Berguedà. El sòl i el clima donen el caràcter al seu vi. Des dels costers de Vilafresca a tocar del nucli de Navàs, passant per El Mujal i arribant a l’autèntic mirador del Bages a Castelladral, a 630 metres d’alçada. Disposen d’antigues plantacions on la mecanització de l’agricultura convencional no ha arribat, amb ceps de fins a 80 anys, que donen vins plens d’història i vivències. El sumoll, el mandó, la malvasia, el macabeu, la pansera entre altres són l’ADN dels seus vins. És l’estima per la terra, pel paisatge, pel territori. Un homenatge als vinyaires que des de fa segles conreen la vinya a les nostres contrades, que han mantingut viu el nostre patrimoni vegetal, que volen conservar i recuperar per elaborar vins amb aquelles varietats d’abans amb les tècniques d’avui. Vins que ens transportin a la vinya, que desprenguin radicalment l’atmosfera i la passió dels qui participen en el projecte.

Murallius

Murallius és el nom d’un vi negre 100% ecològic amb D.O. Pla de Bages. Per saber l’origen d’aquest viticultor que s’expressa amb només una línea de vi, cal remuntar la història d’en Josep Codina: “Dels records i l’enyorança de les vinyes que omplien quasi tota la finca quan era petit, les veremes, l’olor de most a casa, les tines, el celler… i després de veure-les desaparèixer, va néixer la il·lusió de tornar a plantar una vinya, molt petita, de mil dos-cents ceps de merlot, cabernet franc i syrah. Tot això va ser l’any 2006, al costat de la casa emmurallada, que dóna nom a aquest vi. Mantenint les tradicions de cultiu, l’amor a la vinya i incorporant nous elements com la agricultura ecològica, connotacions d’agricultura biodinàmica, produccions molt limitades de màxim 1,5 kg de raïm per cep i verema molt madura.”

URPINA

Urpina és un projecte agrosocial de Fundació Ampans que vam iniciar el 2008 a Sant Salvador de Guardiola (Bages). La recuperació de les antigues vinyes i la plantació de noves hectàrees, va ser una de les primeres tasques que hi vam desenvolupar. Dels seus ceps, que ens han donat oportunitats de feina i reconeixement social, elaborem els nostres vins, els vins amb compromís de la DO la de Bages.

Avís legal
© 2023 Ajuntament d'Artés. Tots els drets reservats.