8 Agost 2011

Benvinguts!

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi  i a la vinya d’aquesta comarca. El nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement a la dilatada cultura vitivinícola bagenca.

El Bages, situat al centre geogràfic de Catalunya disposa d’un extens llegat en el cultiu de la vinya i en l’elaboració del vi. Aquestes activitats productives van ser un dels principals eixos de l’economia comarcal a finals del segle XIX i principis del XX.

Després d’unes dècades de decandiment durant el segle XX, cap els anys 80, les empreses del sector es varen esforçar per recuperar la tradició. Però adaptant-la als temps actuals amb l’objectiu d’oferir al mercat vins de qualitat.

Actualment la DO Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. Onze cellers elaboren vi de qualitat, i dos produeixen cava, sota l’empara de la DO Cava.

Allò que començà com una senzilla forma de promoció dels cellers i dels productes, ha acabat convertint-se en una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.

S’apropa els infants a la cultura de la vinya, portant-los en tractor fins a la vinya on veremaran uns raïms que després trepitjaran, recollint un most que s’enduran amb ells.

La història del vi es motiu d’espectacles al carrer. Es poden tastar els vins de qualitat. Es fan degustacions de productes de la terra. Artesans donen a conèixer les seves habilitats. Es pot gaudir de diverses activitats.

L’Ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria dels Vins del Bages, els grups de teatre, de música, esbarts i grallers de la comarca que organitzen i participen en aquesta festa us inviten a conèixer-la.

Ens agradaria que el primer diumenge de cada mes d’octubre el poble d’Artés s’omplís de gent amant del bon vi i de persones amb ganes de passar una bona estona.