28a Festa de la Verema del Bages
La Festa

La festa del vi del bages

Artés es converteix en capital vinícola de la DO Pla de Bages durant el primer cap de setmana d’octubre. Els carrers del nucli antic esdevenen un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca.

La Denominació d’Origen Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya i agrupa 19 cellers i viticultors distribuits per 27 municipis que elaboren vi de qualitat. A més a més, dos d’aquests cellers produeixen cava sota l’empara de la DO Cava. La Festa de la Verema us convida a descobrir-los en un entorn privilegiat com és la plaça Vella d’Artés.

En el marc de la festa s’organitzen tota mena d’activitats relacionades amb el món del vi que, si bé tenen com a principal centre neuràlgic el municipi d’Artés, s’estenen arreu de la comarca, amb un acte inaugural que enguany se celebrarà a Sant Fruitós de Bages, així com visites d’interès patrimonial a varis municipis. Tot plegat, emmarcat en la ruta del vi de la DO Pla de Bages, la primera ruta enoturística cultural de Catalunya.

Després de dues edicions limitades i reorientades per adaptar-les a la situació epidemiològica degut a la COVID-19, la comissió treballa enguany per retornar a la festa tot el seu potencial. D’aquesta manera, es recuperarà el format habitual de les activitats, inclosa la jornada central del diumenge, que comtparà amb la participació de tots i cadascun dels elaboradors de vi i cava de la DO Pla de Bages, que comptaran amb un espai de degustació i venda. 

La degustació de productes de la terra, amb implicació de la restauració del municipi i de productors locals, acompanyen els sabors dels vins del Bages. La cultura popular i tradicional, i les activitats culturals acaben d’arrodonir el que s’ha consolidat com una gran festa al voltant de la vinya i del vi. La comissió convida a tothom a participar-hi activament i a assaborir els vins de la DO a la plaça Vella d’Artés, oberta a tothom i amb accés gratuït durant tot el cap de setmana. 

La comissió organitzadora de la DO és formada per l’Ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria de Vins del Bages, els cellers d’Artés, la Unió de Botiguers i Comerciants d’Artés i altres representants del teixit comercial i associatiu del municipi.

Avís legal
© 2023 Ajuntament d'Artés. Tots els drets reservats.