26a FESTA DE LA VEREMA DEL BAGES
La Festa

Benvinguts a una nova edició de la festa de la verema del bages!

Artés es converteix en capital vinícola de la DO Pla de Bages durant el primer cap de setmana d’octubre. Els carrers del nucli antic esdevenen un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca.

La Denominació d’Origen Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya i agrupa 16 cellers distribuïts per 27 municipis que elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’empara de la DO Cava.

Per celebrar-ho s’organitzen tota mena d’activitats relacionades amb el món del vi que, si bé tenen com a principal centre neuràlgic el municipi d’Artés, s’estenen arreu de la comarca, amb un acte inaugural que és itinerant i visites d’interès patrimonial a varis municipis. Tot plegat, emmarcat en la ruta del vi de la DO Pla de Bages, la primera ruta enoturística cultural de Catalunya.

La festa ve enguany marcada per la pandèmia de la COVID-19 i les restriccions que se’n deriven. Malgrat tot, continua essent un homenatge a la vinya i el vi del Bages i la comissió organitzadora treballa per organitzar-la, sempre amb previsió d’adaptar-la a les restriccions vigents en les dates de la festa.

La degustació de productes de la terra, amb implicació de la restauració del municipi i de productors locals, acompanyen els sabors dels vins del Bages. La cultura popular i tradicional, i les activitats culturals acaben d’arrodonir el que s’ha consolidat com una gran festa al voltant de la vinya i del vi. La comissió convida a tothom a participar-hi activament i a assaborir els vins de la DO a la plaça Vella d’Artés.

La comissió organitzadora, juntament amb les nombroses entitats del municipi que s’hi impliquen, us conviden a gaudir-la demanat complir totes les mesures de seguretat per fer una festa de la verema segura, tot reafirmant el compromís del Bages amb el seu vi i la seva producció local malgrat les incerteses dels temps actuals.

La comissió organitzadora de la DO és formada per l’Ajuntament d’Artés, el Conell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria de Vins del Bages, Bages Turisme, els cellers d’Artés i altres representants del teixit comercial i associatiu d’Artés.